Böjti időszak - Három ok, hogy több levest együnk

A leves erősíti az immunrendszert:
Aki egészségesen készíti el a levesét – tehát nem főzi túl az összetevőket, és lehetőleg bio minőségű alapanyagokat választ –, az támogatja az immunrendszerét. Tápanyagok, vitaminok és rostok – mindezt tartalmazzák az ízletes levesek. Az is tudományosan bizonyított, hogy például egy házi készítésű csirkehúsleves erősíti az immunvédelmet. Minél jobban működik az immunrendszer, annál védettebbek vagyunk a vírusfertőzésekkel szemben.
A leves jót tesz az alaknak:
Aki inkább zöldségleveseket készít, és kevesebb zsíros húst használ, az kalóriaszegény, mégis laktató ételt kap. De vigyázat: a "tasaklevesek" gyakran tele vannak cukorral, hidrogénezett zsírokkal vagy egészségtelen aromákkal.
A leves csökkenti a stresszt:
Aki megenged magának egy tál forró levest, az nem kapkodja el az evést. Tanulmányok igazolták, hogy a lassú és tudatos étkezés csökkentheti a stressz-szintet, és belső nyugalmat eredményez. Kanalanként jön az ellazulás – kvázi.